Čovječje vrste kći

Postoji dosta uspomena, samo što ih je neko naelektrisao i zakačio za naše trepavice, pa čim počnemo da mislimo na njih, peku nas oči.

05.09.2017.

screaming

I bolje sam i gore.
Ne znam kako bih opisala ovo stanje.

Možda je i najgore što ne mogu više da glumim, brinem ljude koji me vole, onda se ja brinem jer se oni brinu. Ponovo zapadam u neke kružne tokove iz kojih ne znam kako da izađem.

- Jednostavno uradi šta je najbolje za tebe, samo prestani da razmišljaš, sjedi i objasni sama sebi da si živa, zdrava, mi te volimo, ne vršimo nikakav pritisak na tebe ni zbog čega, i nismo nikad.

Kako da ti objasnim da ja to sve znam i baš zbog svega toga mi je još gore što sam ovakva jer naizgled ne bi trebalo da budem ovakva. Kako da ti objasnim da ja nemam tu sposobnost da racionalno gledam na stvari kao i ti. Kako da ti kažem da je meni još gore što ne vršite nikakav pritisak na mene jer bih u suprotnom imala opravdanje za ovoliku nervozu. Kako da ti kažem da mi je još gore jer vidim da me volite i koliko patite zbog mene, a ja ne mogu sebi pomoći. Kako da ti kažem da pucam po šavovima dok očekujete da sama sebe skrpim. Kako da ti kažem da ne mogu razmišljati o tome da sam zdrava i živa, kad bih ja željela da nisam.

Ne interesuje me ni prijateljica koja je u srednjoj ostala bez sve potpore jer je ostala trudna, ne interesuje me ni rodica koja je radila u javnoj kući, niti me interesuje njen brat narkoman, ni ona treća što je alkoholičarka, ne interesuje me ni onaj što je preživio leukemiju, ni ove što su odrasle bez oca i ne interesuje me što su svi stisli zube i preživjeli pa im se sada mili da žive. Ja sam ja. I ja nisam dobro. I meni se ne mili da živim. Zašto se osjećam kao da moram vrištati da bi me čuli?