Čovječje vrste kći

Postoji dosta uspomena, samo što ih je neko naelektrisao i zakačio za naše trepavice, pa čim počnemo da mislimo na njih, peku nas oči.

23.11.2017.

...

Mnogi će jučerašnji dan pamtiti po presudi Ratku Mladiću. Ja ću ga pamtiti kao dan kad sam dobila pljuskavice/bljuzgavice/vodene kozice/varičele, zovite ih kako hoćete.

Da mi je neko rek'o da mogu biti ovoliko ružna rekla bih mu da je lud. Mislim, realno nije da sam ja neka ljepotica, ali sam se uvijek smatrala lijepom djevojkom, mada sam više slatka i simpatična nego lijepa. Ono, imam prirodno oblikovane i lijepe obrve, simetričan nos, krupne oči, duge trepuške, rupicu na bradi koja je mnogima slatka, usta su mi onako, nisu Bog zna čemu, al' sve u svemu, lijepo čeljade. Strah me pogledat se u ogledalo, a primjetno je da ukućani izbjegavaju da gledaju u mene.

Jedan brat me gleda k'o sotonu i bježi od mene, naime ne mogu mu nikako objasniti da pošto je prije dvije godine i on ovo prebolovao, ne mogu ga zaraziti. Drugi brat nije bolovao bljuzgavice pa možda njemu ih i prenesem, al' on nema straha, on me i sad gnjavi i grli i ljubi i generalno mi ide na živce. Ne znam kako nas je mater sviju sačuvala od bolovanja, ali brat ih je bolovao tek u trideset i nekoj, ja evo u 23oj.

Sad je meni problem što ja nemam knjižice i moram među svijet da sve to rješim na birou, pa na socijalno da se osiguram, pa tek onda kod doktora. Ma da. Gdje god bude gužva ima da se dreknem: imam pljuskavice :D

Očekujte mnogo postova.

Najgore mi je, kako ću pitat doktoricu smijem li se naduvat sa pljuskavicama. Ma smijem, što ne bi smjela.