Čovječje vrste kći

Postoji dosta uspomena, samo što ih je neko naelektrisao i zakačio za naše trepavice, pa čim počnemo da mislimo na njih, peku nas oči.

02.12.2017.

M.

Poljubila sam Maju.
Ostale smo same u prostoriji, pričala je kako reagovati kada čovjek ima srčani udar, mašući svojim savršeno nalakiranim rukama, najljepšim ženskim rukama koje sam ikada vidjela. Klimala sam glavom slušajući njen meki glas samo pozadinom svog mozga. Svako malo bi mi pogled skrenuo sa mladeža kod ugla njene usne na jezik koji bi tek pomalo izvirio između dvije savršene usne, da ovlaži donju, nabubrenu i crvenu usnu.

Negdje između aspirina i nitroglicerina, uhvatila sam je nježno za obraze, pazeći da ne ostavim modrice na toj bijeloj koži i jednostavno je poljubila. Leptirići koji su hibernirali u meni od posljednjeg puta kad sam je vidjela, prije više od godinu dana, probudili su se i nisu letjeli po mome stomaku, plivali su mojim venama.

Ne, Maja nije prva žena koju sam poljubila. Maja je jedina žena koju bih voljela voljeti. Nježna je i lijepa, tako bih je i voljela.

Oj Majo...