Čovječje vrste kći

Postoji dosta uspomena, samo što ih je neko naelektrisao i zakačio za naše trepavice, pa čim počnemo da mislimo na njih, peku nas oči.

09.12.2017.

Kite i skakanje

Ko bi rekao da će se samo par dana nakon tramvajevog posta, desiti ovakva situacija. I to meni, što baš meni, što ne vama ostalima.

Dakle, dopisujem se s' momkom, primjećujem da piše gramatički ispravno, koristi interpunkciju na pravim mjestima, rečenie su mu smislene. Da ne pomislite odmah kako se radi o tokmaku sa vrha Bjelašnice.

Nakon desete rečenice, stiže mi slika uz pitanje: Sviđa li ti se? Jebiga, trebalo je minut da se slika učita, ali trebala sam odmah znati šta je. Pretpostavljate, dick pic.

E sad, šta je on očekivao?
Da ću ostati oduševljena, poslati mu adresu i nazvati taksi da dođe do mene. Da će me taj kurac na slici prosto oboriti sa nogu?!

Naravno da sam ja bila kriva za to što je njemu tek tako naprasno palo na pamet da mi malo pokaže svoju kitu, jer sam zaboga u neko ljeto gospodnje 2015-te objavila sliku u haljinici sa dekolteom. Sama sam tražila, jel'. Prosto, kao da sam mu time poručila: pokaži mi kurac, molim te.

***

Helem, juče krenem s' posla kad upravo neko skočio sa trećeg sprata u SCC-u, znate, ono sa sajlom što skaču i zezam lika iz obezbjeđenja kad će mene bacit "ozgor".

- Haj sad odmah. Nisam se ni uspjela snaći a već me ugurao u lift, kao u šali su mi stavili pojasi i već sam stajala na rubu gledajući dole. Tako dugo sam stajala zagledana da me prekinuo nečiji glas:

- Što duže razmišljaš, teže će ti biti. Podigla sam glavu i osvrnula se oko sebe, čitava skupina ljudi je stajala gledajući hoću li skočiti ili ne.

- Ne smijem. Pogledala sam u čovjeka koji je stajao na ivici sa mnom i zakačio me za sajlu.

- Smiješ. Da ne smiješ ne bi stajala tu na ivici. A meni je kroz glavu prolazilo samo padanje u djetinjstvu, polomljena ruka, povrijeđena kičma i ležanje mjesec dana u jednom te istom krevetu bez micanja.

- Kol'ko dugo ovo stoji?
- Dvije godine.
- I niko se dosad nije razlijepio k'o palačinka?
- Nije. Ti ćeš biti prva.
- Kakve sam sreće i hoću.
- Hajde.
- Bi ja, al' me noge ne slušaju. Protivi se svakom mom instinktu.
- Hoće li ti biti lakše da te ja gurnem?
- Gurni.
- Što se držiš za usta.
- Brate, ako vrisnem ...

Mislila sam da će odbrojavati ili nešto slično, ali odjednom sam se našla u zraku.

I eto. Sad security sve radnice zajebava kako sam najkraće tu, a najbrže sam se usudila skočiti.

Zipline, slijedeće.