Čovječje vrste kći

Postoji dosta uspomena, samo što ih je neko naelektrisao i zakačio za naše trepavice, pa čim počnemo da mislimo na njih, peku nas oči.

21.12.2017.

Dosada je ubila mačku, definitivno.

Mrzim raditi poslove na kojima nema posla. Da, dosadno je, a nažalost, dosada nije moj hobi. (upravo je preko puta mene prošla djevojka sa golim trbuhom - decembar je)

Šetkam se od kolegice do kolegice. Obukla sam danas, prvi put na posao, crnu usku suknju i crnu usku majicu. Uposlenici obezbjeđenja me čudno zagledaju. I ne, ne odmjeravaju me, polovina njih su žene. Gazda se ne može čudom načuditi jer čitam knjige. Prestala sam da čitam na poslu, mislim da je njegovo začuđavanje suptilna poruka: prestani.

Mislim da sam jedina budala kojoj nije žao na običnu svesku dati 15KM ali mi je žao dati 1.60KM na tramvajsku kartu. Počela sam već sada, praviti planer dnevnik za 2018-tu godinu. Još drvene bojice i stadler flomastre da kupim.

Kako bi bilo divno da me neko odvede u lush i kaže: uzmi šta hoš', ko onomad Fatu u zlataru. Jebo zlato, kreme, sapuni, mirisne svijeće!

Juče sam kupila lučice sa mirisom čokolade i ulje od cimeta. Kombinacija je ... predivna. Slikala sam mu svoju korpu dok sam čekala red na kasi u DM-u jer je spominjao da uživa u istim stvarima. To je, evo da dodam, neko kome sam vrlo rano rekla šta mi sada treba u životu (na račun prethodnog posta). Trebali smo sinoć i izaći.

- Šta ćemo mi večeras? (Ako me išta odbije, to je neodlučnost. De jarane izaberi kafanu pa nek' bude Jagoda, ako treba)
- Ne znam, šta ti predlažeš?
- Dođem po tebe, poneseš taj cimet i idemo kod mene. Eto, ti reci?
- Nemam neke ideje. A, iskreno da ti kažem, više mi se ni ne izlazi.

Pa jebem mu mater, što nisi prije pola mjeseca kad sam rekla šta hoću odustao. Šta si kontao, da ćeš me toliko oduševiti da ću se pokolebati. Jarane, tačno znam šta hoću i tačno znam da neću ništa manje ni više od toga. Samo si me vremena i kredita koštao. Razumijem zašto na laži i zavlačenja odgovarate neiskrenošću, ali zašto zaboga kad se neko otvori i bude potpuno iskren niste u stanju reći: "Baš ti hvala, poštujem tvoje želje ali meni trenutno treba nešto drugo. "

Pičke.

Helem, još sam nešto htjela pisati ali mi se smjena zavšava za osam minuta.