beats by dre cheap

Mr. F.

Vidiš, postoji nekakva tanana razlika između mene i žena za kojima se inače okrećeš u prolazu. Ti tu razliku možda vidiš u fizičkom izgledu, ponašanju, stilu odjevanja, mjesta na kojima bi nas sretao, ali ne, ona se ne ogleda ni u jednom od toga. Mnogo je sitnija i delikatnija od onoga što ti misliš. Razlika između mene i njih, nije toliko ni važna. Makar bih znala, kad bih htjela, učiniti da iz tvojih očiju sve te žene nestanu i da vidiš samo mene. Postoji jedna važnija, teža razlika.

Razlika između mene i tebe. Pitaš se kakva je to razlika?
Razlika između mene i tebe je što bi ti godinama obje glave razbijao pitajući se jesam li žena tvog života, a ja već sada znam da nisam. Razlika između mene i tebe jeste što ti imaš bogatog tatu, prezime, diplomu, plaćen posao, status u društvu, stan, auto; a ja od svega toga imam samo tatu. Nije bogat ali je moj. Razlika između mene i tebe jeste što se ti ni za šta u životu nisi morao jako boriti, a ja sam za sve što imam suze prolila i krv propišala.

Nema veze što mi u stomaku proradi zoološki vrt neke svjetske metropole kad mi se javiš, i što kad se sjetim kako odmahuješ glavom kad te nasmijem, koljena mi klecaju, i što si uspio da se i ja pored nekoga osjećam kao žena, kao da ne moram uvijek biti u odbrambenom gardu, kao da napokon sam naišla na nekog ko je muško, pa mi dok mislim o tebi u glavi na repeat svira melodija "what a man, what a man .. ". Sve to nema veze.

Nema veze zato što sam ja žena za koju se treba boriti, a ti nisi naučio da se boriš. Naučio si da tvoje tijelo i novčanik urade sav posao za tebe. Problem je što sam ja i za tvoje tijelo i za tvoj novčanik i dalje preskupa.

Zato vidiš, ja sam se i prije mnogo puta susretala sa takvim kao što si ti, ali si ti sa druge strane prvi put naišao na nekoga kao što sam ja. Zbog toga ja znam da mogu probiti te tvoje zidove emocionalne nedostupnosti i dati ti nešto što nisi nikada imao. Saznanje da posjeduješ nekoga u cjelosti, da je neko bezrezervno i bezuslovno tvoj i samo tvoj. Ja ti mogu dati toplinu i nježnost, i sve ono što ti treba, a nisam ne znaš da ti treba da budeš ispunjen. Ja to sve umijem i mogu. Samo ne znam je li vrijedno i želim li. Ustvari, ne znam imam li snage?!

Htjela sam da jednom u životu budem pobjednik, ne onaj moralni, i da se neko za mene bori. Sve se bojim da ti to ne umiješ.

____

Jednom u životu
dat ću da me zarobi
Muškarac hladnog stiska
i čeličnog pogleda

Čovječje vrste kći
http://pjesmazaesmu.blogger.ba
14/08/2017 17:56